Povrat robe

Procedura za povrat robe u zakonskom roku

 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača BiH (Službeni glasnik BiH, br. 25/06) i Zakonu  o zaštiti potrošača RS (Službeni glasnik 6/12, 63/14) kupovina preko naše prodajne internet stranice snezanatopalovic.com smatra se prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne djelatnosti), da odustane od kupovine u roku od 15 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. 

Za pokretanje procedure povrata robe i/ili sredstava potrebno je da nam se obratite na e-mail info@snezanatopalovic.com 

Potrošač ima pravo na povrat novca. Povrat sredstava se kupcu vraća po prijemu proizvoda, nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. 

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je poslao obrazac za povrat robe.

 Prilikom povrata robe obavezno je robu vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalnom neoštećenom pakovanju.

 Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Preuzimanje artikla od strane kupca

  1. Kupac prilikom preuzimanja robe detaljno treba da provjeri pakovanje artikla pred dostavljačem – da li je dostavljeni artikal autentičan sa onim šta je naručio (moguća greška isporučenog/naručenog artikla).
  2. Da otvori, pregleda da li je fizički sve ispravno, da li je udaren, pocijepan, izgreban ili je došlo do bilo kakvog fizički vidljivog oštećenja artikla.
  3. Ako je sve ispravno, kupac je potpisom na otpremnicu saglasan da je robu preuzeo u fizički urednom stanju i nema pravo na naknadnu reklamaciju.
  4. U slučaju da ima vidljivih oštećenja ili isporučeni atikal nije artikal koji je kupac naručio, ima pravo da ga vrati bez ikakve naplate.

 

Pin It on Pinterest

0
    0
    Vaša korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak na kupovinu